Nederlandse Tang Soo Do FederatieBombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede+31 (0) 640789687info@ntsdf.nlhttp://www.ntsdf.nl/_db/style/logo.png
slider1slider2slider3

Hwa Rang Tang Soo Do

Hwa Rang Tang Soo Do is geen nieuwe stijl. Hwa Rang staat voor "krijger". Daarmee bedoelen we dat Tang Soo Do beoefenaars krijgers zijn, maar niet in de agressieve zin van het woord. Sabomnim Oliver de Guzman en Grootmeester HoSik Pak bedoelen met krijgers, dat de leerlingen zich zowel mentaal als fysiek leren verdedigen. De leerlingen leren omgaan met krijgskunst, hun grenzen verleggen, doorzettingsvermogen en uitdagingen aan te gaan. 

 

Hwa Rang World Tang Soo Do Federation

Hwa Rang World Tang Soo Do FederationDe Nederlandse Tang Soo Do Federatie heeft zich aangesloten bij de Hwa Rang World Tang Soo Do Federation (HRWTSDF) welk onder leiding staat van Kwan Jang Nim (Grootmeester) HoSik Pak (9e DAN). HRWTSDF is nieuw in Europa en is druk bezig om een sterke groep te ontwikkelen waar verschillende Europese Tang Soo Do scholen zich thuis voelen. De clubs blijven vrij om binnen Nederland en Europa mee te doen aan Tang Soo Do wedstrijden en evenementen van eigen en andere federaties.

De Nederlandse Tang Soo Do Federatie heeft voor de HRWTSDF gekozen, om te kunnen groeien als organisatie, waarbij we ook in de toekomst de kwaliteit van de lessen kunnen waarborgen en verbeteren. Daarnaast kan Sabomnim Oliver de Guzman samen met andere Europese landen en hun HRWTSDF-vertegenwoordigers een solide basis opbouwen voor een Europese Tang Soo Do community. De basis is er al: de onderlinge samenwerking tussen aangesloten clubs.

Hwa Rang betekent ook broederschap. Grootmeester HoSik Pak zal ons zoveel mogelijk bijstaan en minimaal één keer per jaar naar een Europees land reizen voor een seminar. Maar het houdt niet op bij een clinic of seminar. Sabomnim Oliver de Guzman en toekomstige scholen die willen aansluiten kunnen via de nieuwe technologie bijna 24 uur per dag in contact komen met de Grootmeester.

Binnen Europa bestaat er Hwa Rang Tang Soo Do Europe, de vertegenwoordiging van Europese landen die aangesloten zijn bij de HRWTSDF. Deze werkgroep houdt zich bezig met de samenwerking, ondersteuning, kwaliteitswaarborging en relatiebeheer op het Europese continent. De volgende landen in Europa zijn aangesloten bij de Hwa Rang World Tang Soo Do Federatie: BelgiëEngelandGriekenlandFrankrijkDenemarken en Spanje.

 

Grootmeester Ho Sik Pak

Kwan Jang Nim HoSik PakSinds april 2016 is Sabomnim Oliver de Guzman aangesloten bij de federatie van Grootmeester HoSik Pak. Grootmeester HoSik Pak is een legendarische martial art acteur en heeft onder andere meegedaan als één van de Koreanen van het Zuid Koreaanse team in de film ”Best of the Best” uit 1989. Daarnaast heeft hij in nog een aantal Martial Arts films en reclames gespeeld.

Kwan Jang Nim HoSik Pak begon op 10 jarige leeftijd als Tang Soo Do leerling in Yong Mun, een klein plaatsje in de Kyung Ki provincie in Zuid Korea. Zijn instructeur was Meester Hon In Lee en al op zijn 13e slaagde hij voor zijn eerste DAN examen. Tot 1977 heeft hij hier Tang Soo Do gestudeerd en getraind.

Van 1977 tot 1979 diende Grootmeester Pak in het Koreaanse leger en instrueerde dienstplichtigen in gevechts- en zelfverdedigingstechnieken. Na zijn ontslag uit het leger, was hij werkzaam als Tang Soo Do instructeur op de Amerikaanse Air Force Base in de Kun San provincie, Jun Ra Buk Do, Zuid Korea. Hier onderwees hij tot 1982 diezelfde technieken aan het Amerikaanse militair personeel.

 

Kwan Jang Nim HoSik Pak

In 1982 werd hij gekozen voor het Koreaanse Tang Soo Do team en droeg hij bij aan de overwinnig van het team op de Internationale Tang Soo Do Kampioenschappen in Atlantic City, New Jersey. Hij besloot gedurende zijn tijd in Amerika om naar de VS te emigreren en vestigde zich in het zuiden van Californië.


Tegenwoordig onderwijst de Grootmeester nog iedere dag 4 tot 6 lessen. Naast zijn verantwoordelijkheden als docent heeft hij in martial arts films geacteerd.

In 1994 richtte hij de Hwa Rang World Tang Soo Do Federation op. Ook heeft hij een volledige set instructie videos uitgebracht en schreef hij "Complete Tang Soo Do Manual" - Volume 1 (2002) en Volume 2 (2005).