Nederlandse Tang Soo Do FederatieBombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede+31 (0) 640789687info@ntsdf.nlhttp://www.ntsdf.nl/_db/style/logo.png
slider1slider2slider3

NTSDF zomertraining voor leden

Tang Soo Do zomertraining ter afsluiting van het seizoen in Enschede. Geef je nu op bij je instructeur.2019-06-06 14:30:21Tang Soo Do, Enschede, Amstelveen, Doetinchem, karate, koreaans karate, zelfverdedigingNederlandse Tang Soo Do FederatieNTSDF zomertraining voor leden

op zaterdag 29 juni organiseert de NTSDF van 11.00 tot 16.00 haar afsluitende training in Enschede. Alle leden worden gevraagd hiervoor op te geven. Ontmoet andere tang soo do beoefenaars van de andere locaties en we gaan zeker een leuke dag van maken. Leer nieuwe technieken en oefeningen.

Opgeven kan bij Jo Kyo Hans voor Amstelveen en Kyo Sa Johan voor locaties Enschede en Doetinchem.

Als het mooi weer is en we hebben een grote groep, dan trainen we bij reacreatiegebied 't Rutbeek. Neem dus droge kleren mee en handdoek. Vergeetniet een bidon of petfles mee te nemen voor water.

 

Groot succes bij de ITO Open NK Tang Soo Do

Op 6 april was in Hendrik Ido Ambacht het Open Nederlands Kampioenschap Tang Soo Do - Koreaans karate. Een sterk bezet toernooi met 240 deelnemers.2019-04-16 13:13:20Tang Soo Do, moo duk kwan, enschede, doetinchem, amstelveen, glanerbrug, karateNederlandse Tang Soo Do FederatieGroot succes bij de ITO Open NK Tang Soo Do

Op 6 april was in Hendrik Ido Ambacht het Open Nederlands Kampioenschap Tang Soo Do - Koreaans karate. Een sterk bezet toernooi met 240 deelnemers uit het hele land en zelfs België. Zestien leerlingen van De Guzman Martial Art en acht van Tang Soo Do Amstelveen hebben hier deelgenomen bij verschillende onderdelen, zoals hyungs (stijlvormen), moo gi sul (wapen stijlvormen, ja yu dae ryun (sparren) en kyuck pa (planken breken).

Hier werden 13 bekers mee terug naar Enschede genomen en 4 naar Amstelveen. Daarbij zijn er vijf deelnemers bij de jeugddivisies die zich Nederlands Kampioen mogen noemen. Als Nederlands kampioen bij het sparren is het Hailey Hendricks en Marvin de Roo geworden, Noury Douwenga is tweede geworden, Ferron van Rossum en Pim kienhuis derde. Bij het onderdeel hyungs is Noury Douwenga en Arthur Weesing Nederlands kampioen geworden. Hailey Hendricks en Jonas Sonneveld tweede, Pim kienhuis werd derde. Als laatste Nederlands kampioen is geworden Lucas Stulen bij het onderdeel kyuck pa. Daarbij heeft Iris Stulen de tweede plaats behaald,Ferron van Rossum, Alexander Weesing, Roy Oz en Duuk Verldscholte hebben de derde plats behaald. Bij de volwassen divisie heeft Linde Berkhout de derde plaats behaald bij kyuck pa. Een mooi resultaat voor haar eerste Tang Soo Do wedstrijd.

We willen alle prijswinnaars feliciteren met hun gewonnen prijzen!

Succesvolle Hwa Rang Kampioenschap 2019

Op zaterdag 9 februari 2019 heeft De Guzman Martial Art haar derde editie Hwa Rang Kampioenschap gehouden.2019-04-16 12:59:14Tang Soo Do, Moo Duk Kwa, karate, enschede, amstelveen, doetinchem, glanerbrugNederlandse Tang Soo Do FederatieSuccesvolle Hwa Rang Kampioenschap 2019

Op zaterdag 9 februari 2019 heeft De Guzman Martial Art haar derde editie Hwa Rang Kampioenschap gehouden. Dit jaar was het ook weer in de Pathmoshal in Enschede. Met rond de 200 deelnemers kwamen ze weer uit heel Nederland naar het oosten van Nederland toe om te strijden voor een prijs. Ook dit jaar konden ze strijden om unieke medailles op de onderdelen hyungs, sparren, wapen hyungs en breektesten. Nieuw is er de team hyung waarbij de deelnemende scholen een groep mochten inschrijven. Er was gekozen voor twee categoriën, namelijk teams tot 13 jaar en team vanaf 14 jaar. Winnende teams konden voor de club een schaal mee naar huis nemen. 

Ouders en supporters die meegereisd waren konden dit jaar ook voor het eerst bij alle velden dichtbij meemaken, want de organisatie had beide tribunes laten uitstallen. Hierdoor konden ze nog dichter bij de deelnemers fotos en films maken.

Het was al met al wederom een succes geweest.

Volgend jaar zal de Hwa Rang Kampioenschap een special editie krijgen. Dan zal er voor het eerst de Battle of Europe georganiseerd worden. Dit is de Europese editie van de Hwa Rang World Tang Soo Do Federation onder leiding van Kwan Jang Nim Hosik Pak. Hij zal er dan ook aanwezig zijn. 

De Hwa Rang Kampioenschap 2020 - 1st Battle of Europe zal gehouden worden op zaterdag 15 februari in de Pathmoshal.

 

8 medailles gewonnen bij Hwa Rang UK European Open

Zaterdag 17 november namen leerlingen van De Guzman Martial Art deel aan het laatste internationale Tang Soo Do toernooi van 2018.2018-11-19 14:59:54Tang Soo DoNederlandse Tang Soo Do Federatie8 medailles gewonnen bij Hwa Rang UK European Open

Enschede – Zaterdag 17 november namen leerlingen van De Guzman Martial Art deel aan het laatste internationale Tang Soo Do toernooi van 2018. Met 2 jeugdleden en ieder 1 van hun ouders werd afgereisd naar het noorden van de UK voor een zonnig en succesvol wedstrijdweekend.

Noury Douwenga (7) sleepte een zilveren medaille in de wacht voor zijn loopvorm en wist zelfs 2x goud te behalen op de onderdelen non-contact en semi-contact sparren. Ferron van Rossum (8) won op diezelfde onderdelen zilver en 2x brons. Instructeur Johan van Ingen behaalde brons voor zijn loopvorm en zilver bij wapens.

Dit was de eerste keer dat De Guzman Martial Art met jeugdleden deelnam aan een internationale wedstrijd in het buitenland. Na speciale goedkeuring van de schooldirecteur mochten de kinderen vrijdag eerder naar huis. Zo vertrok het team direct na het middaguur richting Schiphol om met het vliegtuig door te reizen naar Doncaster in de UK.

De wedstrijd begon zaterdag om 9:30 uur en was erg spannend. Hierbij werd flink geoefend op het Engels. Het non-contact sparren was een nieuwe ervaring. Zonder beschermers technieken met kracht en toch beheersd uitvoeren is zeker voor jonge kinderen geen eenvoudige opgave. De beide jongens hebben erg goed gepresteerd en vriendschappelijk samengewerkt met andere deelnemers. Rond 16:00 uur was de competitie afgerond.

Na een stevige maaltijd in een echte pub kon nog even gegamed worden. Voor het team zondag aan de terugreis begon was er nog tijd voor een wandeling in Sherwood Forrest – het bos van de beroemde Robin Hood. Met een prachtige zonsondergang vanuit het vliegtuig landde het team om 17:00 uur op Schiphol, waar de achtergebleven familie hen warm onthaalde. Iedereen kijkt terug op een prachtig weekend vol nieuwe herinneringen!

Voor meer informatie over de krijgskunst Tang Soo Do en over De Guzman Martial Art kunt u terecht op https://dgma.nl

Drie nieuwe geslaagden voor hun volgende DAN graad

Afgelopen zaterdag 3 november hebben 3 leden van De Guzman Martial Art meegedaan aan de DAN examen en hebben het gehaald na uren uithouden en alles laten zien.2018-11-07 20:18:11Tang Soo Do, EnschedeNederlandse Tang Soo Do FederatieDrie nieuwe geslaagden voor hun volgende DAN graad

Deze zaterdag vond het Tang Soo Do DAN examen plaats voor drie karateka's van De Guzman Martial Art. Na de test die bijna 6 uur geduurd heeft kregen zij direct de uitslag te horen. Willem Huiting (68) is geslaagd voor zijn 1e DAN (zwarte band) Tang Soo Do. Martin Nahrwold (44) en Johan van Ingen (37) zijn beide geslaagd voor hun 2e DAN.

Zo'n zwarte band examen is een stevige beproeving. Basis arm- en beentechnieken, combinaties, conditietest, loopvormen, staande en zittende zelfverdediging, verdediging tegen wapens, geblinddoekte zelfverdediging, sparren tegen één en tegen meerdere aanvallers, speedbreaks en zelfs powerbreaks zijn onderdeel. Naast de fysieke uitdaging heeft examen ook een sterk mentaal aspect, waarbij de karateka's wordt gevraagd hun grenzen te verleggen en hun vermoeidheid te vergeten, om zo de wilskracht van een martial artist te tonen.

Eerder is al een theorie-examen afgenomen, waarbij kennis in inzicht getest werden. Daarnaast schreven de kandidaten een essay over hun krijgskunst. Dit onderdeel is voor zowel De Guzman Martial Art als het internationaal orgaan onlosmakelijk verbonden aan het praktische onderdeel van het examen.

Het examen werd door 3 examinatoren afgenomen. Naast Alain Vermeulen (6e DAN, België) en Allan Frost (4e DAN, Denemarken) had ook Oliver de Guzman (4e DAN) zelf plaats in het comité. Aan het einde van de dag brachten zij na overleg het positieve resultaat. In een officiële ceremonie werden de kandidaten één voor één gepromoveerd tot hun nieuwe rang.