Nederlandse Tang Soo Do FederatieBombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede+31 (0) 640789687info@ntsdf.nlhttp://www.ntsdf.nl/_db/style/logo.png
slider1slider2slider3

8 medailles gewonnen bij Hwa Rang UK European Open

Zaterdag 17 november namen leerlingen van De Guzman Martial Art deel aan het laatste internationale Tang Soo Do toernooi van 2018.2018-11-19 14:59:54Tang Soo DoNederlandse Tang Soo Do Federatie8 medailles gewonnen bij Hwa Rang UK European Open

Enschede – Zaterdag 17 november namen leerlingen van De Guzman Martial Art deel aan het laatste internationale Tang Soo Do toernooi van 2018. Met 2 jeugdleden en ieder 1 van hun ouders werd afgereisd naar het noorden van de UK voor een zonnig en succesvol wedstrijdweekend.

Noury Douwenga (7) sleepte een zilveren medaille in de wacht voor zijn loopvorm en wist zelfs 2x goud te behalen op de onderdelen non-contact en semi-contact sparren. Ferron van Rossum (8) won op diezelfde onderdelen zilver en 2x brons. Instructeur Johan van Ingen behaalde brons voor zijn loopvorm en zilver bij wapens.

Dit was de eerste keer dat De Guzman Martial Art met jeugdleden deelnam aan een internationale wedstrijd in het buitenland. Na speciale goedkeuring van de schooldirecteur mochten de kinderen vrijdag eerder naar huis. Zo vertrok het team direct na het middaguur richting Schiphol om met het vliegtuig door te reizen naar Doncaster in de UK.

De wedstrijd begon zaterdag om 9:30 uur en was erg spannend. Hierbij werd flink geoefend op het Engels. Het non-contact sparren was een nieuwe ervaring. Zonder beschermers technieken met kracht en toch beheersd uitvoeren is zeker voor jonge kinderen geen eenvoudige opgave. De beide jongens hebben erg goed gepresteerd en vriendschappelijk samengewerkt met andere deelnemers. Rond 16:00 uur was de competitie afgerond.

Na een stevige maaltijd in een echte pub kon nog even gegamed worden. Voor het team zondag aan de terugreis begon was er nog tijd voor een wandeling in Sherwood Forrest – het bos van de beroemde Robin Hood. Met een prachtige zonsondergang vanuit het vliegtuig landde het team om 17:00 uur op Schiphol, waar de achtergebleven familie hen warm onthaalde. Iedereen kijkt terug op een prachtig weekend vol nieuwe herinneringen!

Voor meer informatie over de krijgskunst Tang Soo Do en over De Guzman Martial Art kunt u terecht op https://dgma.nl

Drie nieuwe geslaagden voor hun volgende DAN graad

Afgelopen zaterdag 3 november hebben 3 leden van De Guzman Martial Art meegedaan aan de DAN examen en hebben het gehaald na uren uithouden en alles laten zien.2018-11-07 20:18:11Tang Soo Do, EnschedeNederlandse Tang Soo Do FederatieDrie nieuwe geslaagden voor hun volgende DAN graad

Deze zaterdag vond het Tang Soo Do DAN examen plaats voor drie karateka's van De Guzman Martial Art. Na de test die bijna 6 uur geduurd heeft kregen zij direct de uitslag te horen. Willem Huiting (68) is geslaagd voor zijn 1e DAN (zwarte band) Tang Soo Do. Martin Nahrwold (44) en Johan van Ingen (37) zijn beide geslaagd voor hun 2e DAN.

Zo'n zwarte band examen is een stevige beproeving. Basis arm- en beentechnieken, combinaties, conditietest, loopvormen, staande en zittende zelfverdediging, verdediging tegen wapens, geblinddoekte zelfverdediging, sparren tegen één en tegen meerdere aanvallers, speedbreaks en zelfs powerbreaks zijn onderdeel. Naast de fysieke uitdaging heeft examen ook een sterk mentaal aspect, waarbij de karateka's wordt gevraagd hun grenzen te verleggen en hun vermoeidheid te vergeten, om zo de wilskracht van een martial artist te tonen.

Eerder is al een theorie-examen afgenomen, waarbij kennis in inzicht getest werden. Daarnaast schreven de kandidaten een essay over hun krijgskunst. Dit onderdeel is voor zowel De Guzman Martial Art als het internationaal orgaan onlosmakelijk verbonden aan het praktische onderdeel van het examen.

Het examen werd door 3 examinatoren afgenomen. Naast Alain Vermeulen (6e DAN, België) en Allan Frost (4e DAN, Denemarken) had ook Oliver de Guzman (4e DAN) zelf plaats in het comité. Aan het einde van de dag brachten zij na overleg het positieve resultaat. In een officiële ceremonie werden de kandidaten één voor één gepromoveerd tot hun nieuwe rang.

24 november NTSDF jeugdtoernooi

Op zaterdag organiseert Tang Soo Do Amstelveen het jaarlijkse jeugdtoernooi tot 14 jaar.2018-11-07 20:23:22Tang Soo Do, Enschede, Amstelveen, DoetinchemNederlandse Tang Soo Do Federatie24 november NTSDF jeugdtoernooi

Op zaterdag organiseert Tang Soo Do Amstelveen het jaarlijkse jeugdtoernooi tot 14 jaar. Leerlingen van de locaties Enschede, Amstelveen en Doetinchem zullen dan strijden om een mooie prijs op 1 van de onderdelen. Ons jeugdtoernooi is een laagdrempelig wedstrijd waarbij de kinderen de kans krijgen om hun kunsten en kracht te tonen, maar niet in een drukke en grote omgeving. Er zal gestreden worden op twee velden waarbij de scheidsrechters alles DAN graden zijn van de NTSDF.

Opgeven hiervoor kan tot 10 november bij de instructeurs.

Hwa Rang Kampioenschap 2019 in Enschede

Op zaterdag 9 februari 2019 zal er in de Pathmoshal weer het jaarlijkse Hwa Rang Kampioenschap gehouden worden. 2018-11-07 20:37:59Hwa Rang Kampioenschap, Tang Soo Do 2019, Enschede, Doetinchem, AmstelveenNederlandse Tang Soo Do FederatieHwa Rang Kampioenschap 2019 in Enschede

Op zaterdag 9 februari 2019 zal er in de Pathmoshal weer het jaarlijkse Hwa Rang Kampioenschap gehouden worden. Dit is de wedstrijd voor alle NTSDF leden om aan mee te kunnen en hunkrachten te meten met andere deelenemers van anders Tang Soo Do scholen. Er kan gestreden worden om mooie unieke medailles en grand champion bekers. Voor het eerst zullen er ook team hyungs gehouden worden als nieuwe onderdeel.

Inschrijven kan tot 27 januari. Vraag aan je lokale leraar voor meer informatie. Kijk voor meer informatie op de website van De Guzman Martial Art!

Laatste week om in te schrijven voor de TTF Open NK

2018-05-24 14:59:44Nederlandse Tang Soo Do FederatieLaatste week om in te schrijven voor de TTF Open NK

Komende week is de laatste mogelijkheid om je in te schrijven voor de TTF Open NK op zaterdag 9 juni in Leeuwarden. Let op! voor het onderdeel sparren is bij de kinderen licht contact ook toegestaan en zijn voetbeschermers verplicht. Inschrijven in Doetinchem en Enschede kan bij Kyo Sa Johan, voor Amstelveen neem contact op met de club!