Nederlandse Tang Soo Do FederatieBombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede+31 (0) 640789687info@ntsdf.nlhttp://www.ntsdf.nl/_db/style/logo.png
slider1slider2slider3

Tang Soo Do voor

NTSDF_Tang_Soo_Do_KinderenKinderen
Speelsheid en discipline worden gecombineerd en er wordt een eerste stap gezet naar het vergroten van weerbaarheid en assertiviteit, zelfvertrouwen en zekerheid. Kinderen ontwikkelen zich snel en het coördinatie vermogen raakt sterk ontwikkeld. In deze leeftijd wordt het karakter gevormd. Het karakter wordt gesterkt door de ontwikkeling van het zelfbeeld en ook het beeld van anderen begint zich te ontwikkelen. Op een speelse manier wordt er aan gewerkt om de kinderen het idee van traditioneel Tang Soo Do bij te brengen. De instructeur leert de kinderen spelenderwijs wat discipline, respect en zelfbeheersing inhoudt . 

 

 

NTSDF_Tang_Soo_Do_JongerenJongeren
Je krijgt een compleet Tang Soo Do training. Je leert niet alleen goed jezelf te verdedigingen, maar je werkt ook aan het verbeteren van je houding, balans, kracht en reflexvermogen door middel van oefeningen. Het laatste is dat je getraind wordt om je goed te verweren en om aanvallen te ontwijken. De trainingen zijn intensief, waarbij geprobeerd wordt om kleine doelen te bereiken. De sparringsoefeningen zorgen ervoor dat je conditie verhoogd wordt. Hoewel de studenten hun geleerde technieken leren te gebruiken, houden de studenten ook rekening met elkaars niveau en grenzen. Omdat een goede en prettige sfeer bepalend is voor de kwaliteit en de veiligheid van de lessen wordt er ook aandacht besteed aan meditatie en beheersing van de technieken tijdens de les. Ook krijgen jongeren kans om zelf beter te leren kennen en meer zelf zekerheid en vertrouwen te krijgen.

 

NTSDF_Tang_Soo_Do_VolwassenenVolwassenen
Je krijgt een compleet Tang Soo Do training. Je leert niet alleen goed jezelf te verdedigingen, maar je werkt ook aan het verbeteren van je houding, balans, kracht en reflexvermogen door middel van oefeningen. Het laatste is dat je getraind wordt om je goed te verweren en om aanvallen te ontwijken. Volwassenen worden gemotiveerd om zich beter op te stellen en het steeds meer verzetten van hun grenzen. Volwassenen denken vaak dat ze minder flexibel zijn dan jongeren, maar door intensief mee te trainen en de oefeningen geregeld te oefenen zullen volwassenen zich beter voelen, niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk. Met het stap voor stap leren jezelf te verdedigen en sparren zullen volwassenen zich veiliger moeten voelen, maar mochten ze ooit fysiek bedreigd worden kunnen ze ook zichzelf beschermen tegen aanvallen van hun tegenstander(s).